lunes, 17 de noviembre de 2008

Transmisión da EEB

A EEB púidose orixinar pola transmisión do axente de SCRAPIE (Enfermidade neurodexenerativa que afeta ás ovellas) desde a ovella ata a vaca a través dunha cadea alimentaria mediante o emprego de piensos suplementados con proteína de orixe ovino cuxo proceso de fabricación fora modificado pouco tempo antes. Outra posible explicación establecería a orixe da enfermidade nos piensos contaminados con proteína procedente de animais salvaxes en cautividade e infectados con algún tipo de encefalopatía esponxiforme transmisible. Trala transmisión inicial entre especies, o alimento contaminado polo axente causante da EEB puido contribuír ao desenvolvemento da epidemia. En 1988 Gran Bretaña e, posteriormente, outros países prohibiron a alimentación de rumiantes con piensos suplementados con proteína de rumiante.

Actualmente existen indicios que suxiren que a epidemia atópase en declive. Non se coñece, con todo, se a BSE é endémica do gando vacuno, é dicir, se a transmisión horizontal entre animais pode ocorrer de modo que a epidemia mantéñase a un baixo nivel.

A transmisión da EEB nos humanos (Enfermidade de Creutzfeldt-Jakob) todavía non se sabe, aínda que hay suposicións, unha das teorías máis importantes é a que supón a inxesta de carne afectada co prion, o que produce a ECJ nos humáns.

No hay comentarios: